RECEPTA PASTÍS DE LA CUCAFERA

PASTÍS: LA CUCAFERA DE TORTOSA
Pastís de la Cucafera
INGREDIENTS:
Per preparar el flam de Xixona:
1 sobre de Flam per a 8 racions.
1 barra de torró de Xixona de 200 gr.
½ lt. De llet.
½ lt. De nata per cuinar.

Per a preparar la Pasta:
250 gr. De bescuits de soletilla.
1 got de cafè fort (dels d’aigua).
½ got de licor (whisky, moscatell,... al gust de cadascú).
3 Kiwis.

PREPARACIÓ:
Ratllem la barra de Xixona en un bol, li afegim la llet i la nata, reservant un got per poder dissoldre el flam. Posem a bullir la mescla, removent-ho contínuament per evitar que s’enganxi. Si no es desfà bé el xixona, podem passar-ho pel turmix (per poder muntar el pastís no s’ha de deixar refredar del tot).
Agafem els bescuits i els remullem amb el cafè fort i el mig got de licor. Donem forma a la base amb els bescuits i anem intercalant capes de flam amb les de bescuit, per finalitzar el cobrim amb flam i per sobre amb rodanxes de Kiwi donant-li li forma d’escates. 

Jo en lloc de cafè i licor, vaig fer una versió apta per a tots els públics i vaig fer-la amb llet i cacau.

Aquesta recepta me la va donar la Sra. Mª Cinta, una Tortosina de solera, que em va animar a provar de fer-la.

BON PROFIT!!!!